Vilka är de bästa mobilabonnemangen med fast pris?

De allra flesta mobilabonnemang har idag fast pris för samtal, sms och MMS. Vad skiljer dem åt och vilken operatör erbjuder de bästa mobilabonnemangen? Det beror på vad som prioriteras! Här presenteras några punkter att jämföra inför att operatör och abonnemang väljs.

Täckning- Telia vinner men det är jämnt

I val av mobilabonnemang är täckning det primära. Det krävs att mobiloperatören har god täckning där personen bor och förväntas befinna sig under arbetstid, fritid osv. För de som bor i en storstad spelar det ingen större roll. De som bor på landsbygden bör däremot lägga mer tid på att kontrollera operatörernas täckningskartor. Täckning bör kontrolleras gällande:

  • 3G
  • 4G
  • 5G

Även om Telia har bäst täckning så är skillnaden inte stor mot många av dess konkurrenter. Exempelvis anger Telenor att deras täckning når över 99 % av Sveriges befolkning.

Familjeabonnemang är bäst om många delar

Flera, men inte alla, operatörer erbjuder familjeabonnemang. Det innebär att ett huvudabonnemang först tecknas. Därefter ”kopplas” ytterligare nummer på för en fast kostnad per person. Det kan exempelvis innebära att huvudabonnemanget kostar 399 kronor per månad och för de som kopplas på uppstår en kostnad på 99 kronor per person. Hur surfen delas varierar mellan olika operatörer men oavsett blir totala kostnaden lägre än om varje person skulle haft ett eget abonnemang.

Familjeabonnemang är ofta bra val för familjer. Detta just på grund av den lägre totalkostnaden som uppstår. Se vilka som är de bästa mobilabonnemangen på hemsidan Billigaste-fastpris.se.

Bästa mobilabonnemangen utifrån lågt pris

Många tittar enbart på pris och väljer abonnemang utifrån detta. De bästa mobilabonnemangen, utifrån pris, kostar ca 40 – 75 kronor per månad. Fördelen är självklart det låga priset men med ett lågt pris kommer andra begränsningar. Exempelvis kan det ingå 1 – 2 GB surf vilket är förhållandevis lite. Det går bra om mobilen primärt kommer att användas i hemmet och på arbetsplatsen men ska den användas på platser som inte har WiFi kan surfen snabbt gå åt.

Bästa abonnemangen för utlandssamtal

Finns behov av att kunna ringa utomlands till lägre samtalstaxa? Då bör mobilabonnemang väljas primärt utifrån detta. Det kan nämligen bli mycket dyrt att ringa utomlands om det inte är speciellt anpassat abonnemang. Ett alternativ är att köpa kontantkort som har gratis minuter, eller låg samtalstaxa, och gäller under en månad. Detta exempelvis om önskemål finns att kunna ringa till en vän/kollega som är bara utomlands under någon vecka.