Vinterförvaring av Fritidsbåtar

Att välja fullservice vinterförvaring för en fritidsbåt innebär att man får en omfattande och bekväm lösning för att hålla båten i toppskick under vintersäsongen. Denna tjänst skyddar båten mot väder och vind, vilket förlänger dess livslängd och bevarar dess värde. Det finns alternativ för både utomhusförvaring och inomhusförvaring i varmhall, vilket möjliggör ett val som passar olika behov och budgetar.

Upptagning och Transport

Fullserviceprocessen börjar med säker upptagning och transport av båten till förvaringsanläggningen. Modern utrustning och erfarna medarbetare används för att hantera båten varsamt och effektivt. Oavsett val av förvaringsalternativ, ser tjänsten till att båten transporteras tryggt och säkert. Att anlita professionell hjälp för upptagningen minimerar stress och garanterar att båten är i goda händer.

Vinterkonservering och Service

Vinterförvaringen inkluderar omfattande vinterkonservering där bränsletankar töms och rengörs, olja och filter byts, samt kylsystemet övervakas. Detta förhindrar skador från frost och håller motorn i bästa möjliga skick. Regelbunden service under vinterförvaringen säkerställer att båten är redo att användas när våren kommer.

Rekonditionering och Rengöring

Fullservice vinterförvaring inkluderar också rekonditionering av båten. En grundlig rengöring både invändigt och utvändigt säkerställer att båten ser ut och känns som ny inför sjösättning. Allt från att polera och vaxa skrovet till att rengöra däck och inredning ingår, vilket förlänger båtens livslängd och bevarar dess estetiska värde.

Bottensanering och Bottenmålning

Bottensanering och bottenmålning är en del av vinterförvaringstjänsten för att säkerställa optimal prestanda i vattnet. Saneringen avlägsnar alger, snäckor och annan marin påväxt, medan skyddande bottenfärg appliceras för att förhindra ny påväxt och skydda skrovet mot korrosion. Dessa åtgärder är avgörande för att upprätthålla båtens hastighet och manövrerbarhet.

När vintern börjar ge vika och våren närmar sig, förbereds båten för sjösättning. En noggrann genomgång av alla system ombord, inklusive elektriska system, styrning och säkerhetsutrustning, ser till att allt fungerar som det ska och att båten är redo för nya äventyr på vattnet. Att ha en väl förberedd båt inför sjösättningen minskar risken för problem och ger en smidig start på båtsäsongen.

Trygghet och Ansvar

Fullservice vinterförvaring erbjuder inte bara bekvämlighet utan också trygghet. Ansvaret för båten under hela förvaringsperioden innefattar försäkring mot skador och stöld. Utbildad och erfaren personal inom båthantering och underhåll garanterar att båten får den bästa möjliga omsorgen. Att välja fullservice ger ägaren trygghet i vetskapen om att båten är i säkra händer.

Flexibla förvaringsalternativ möjliggör anpassning efter varje båtägares unika behov och preferenser. Oavsett om valet faller på utomhusförvaring eller inomhusförvaring i varmhall, kan man vara säker på att båten förvaras under optimala förhållanden, skyddad mot väder och vind.