Anlita hjälp eller städa inför flytten själv?

Anlita hjälp eller städa inför flytten själv?

Vid en flytt är det i dom allra flesta fall nödvändigt att genomföra en flyttstädning om man inte kommer överens om något annat. Som säljare är man ansvarigt för att det är rent och snyggt i bostaden när man lämnar över nycklarna till den nya ägaren och det kan vara bra att fundera på om man har tid att städa själv eller om man behöver anlita hjälp. I Stockholm finns massvis med städföretag som erbjuder flyttstädning, besök till exempel stockholmflyttstädning.nu men även i andra städer är det relativt enkelt att anlita hjälp.

Hur ser tidsplanen ut?

En viktig sak att fundera över i samband med flytt och allt som behöver göras är hur tidsplanen ser ut. Har man ett tight schema kan det vara både svårt och jobbigt att genomföra en flyttstädning själv. Har man däremot inte så bråttom och kan göra några saker i taget så kan det vara ett roligt projekt att tömma och städa ur sitt gamla boende med hjälp av familj och vänner.

Gott om städfirmor

Städfirmor som erbjuder flyttstädning finns det gott om i hela landet. Oavsett om man är bosatt i Stockholm eller någonstans på landsbygden så brukar det inte vara några problem att hitta något som passar för ändamålet. Det man ska tänka på om man planerar att köpa en flyttstädning är att jämföra priser och gärna referenser innan man anlitar någon. Finns bara en firma att välja så har man kanske inte så mycket till val.

Praktiskt exempel

Pelle bor i Umeå och ska flytta till Stockholm för att börja på sitt nya jobb. Han tänker först att han ska städa ur sin gamla lägenhet på egen hand men inser att tidsplanen inte kommer hålla – den nya arbetsgivaren vill att han börjar en vecka tidigare. Han hinner nätt och jämt packa sina flyttkartonger i bilen innan han måste ge sig iväg och får istället ringa en städfirma som kan ta hand om städningen. Medan han gör sina första dagar på jobbet i Stockholm städar firman ur hans gamla boende i Umeå. Trots att han får betala en slant för det så känner han sig glad att det blev som det blev. När den nya ägaren får nycklarna är det rent och snyggt i bostaden – och om det trots allt skulle finnas något missnöje är det städfirman som är ansvariga.