Hur profilreklam fungerar

Profilreklam innebär att ett företag trycker upp sin logo eller slogan på en produkt. Ofta är det en produkt som vi alla någon gång använder i vardagen som till exempel nyckelband, vattenflaskor eller pennor. Produkterna ges sedan bort som en liten present till sina kunder. Man kan också ge bort profilprodukter till sin personal och medarbetare för att visa att man uppskattar deras arbete. Det finns företag som specialiserar på att ta fram profilreklam. De kan också rekommendera vilken typ av produkt som passar ditt företag och ta fram en design som stärker er marknadsföring.

Profilreklam anpassad efter målgruppen

Profilreklam ska alltid passa den mottagare som man har i åtanke. Det är viktigt att du känner till vilken typ av kunder du har för att kunna hitta den perfekta presentprodukten. Givetvis bör du känna till basala fakta som till exempel om det är mest kvinnor eller män som köper produkter och varor från ert företag, ungefärlig åldersgrupp och om de bor i en stad eller på landsbygden. Ju mer ni vet om era olika kundsegment, desto effektivare profilreklam kommer ni att kunna ta fram. Vissa företag går ännu längre och genomför undersökningar för att ta reda på vilka yrken och fritidsintressen som deras kunder har.

Hur ser den bästa profilreklamen ut?

Det finns en mängd olika typer av profilreklam så det gäller att välja rätt produkt som passar era kunder bäst. Godis är en populär profilreklam. Det är enkelt att trycka upp företagets logo på förpackningen och de flesta personer blir alltid glada för godis. Dock kan det vara olämpligt att skicka godis till ett gym till exempel. Då är det bättre att skicka vattenflaskor eller träningströjor med tryck på. Man ska alltid använda en produkt som är kostnadseffektiv men samtidigt av god kvalitet. Du vill att produkten ska hålla länge och inte irritera mottagaren genom att snabbt gå sönder.

Varför använda profilreklam?

Syftet med profilreklam är att förstärka ditt företag och dina varumärkens image. Ert företag ska associeras med positiva värden som ligger i linje med det som ni vill stå för. Det kan handla om originalitet, innovation, modernitet, tradition etc. Med profilreklam kommer ditt varumärke att spridas och stärkas. Studier visar att profilreklam är otroligt effektivt. Det är mycket billigare än till exempel TV-reklam. Alla blir glada över att få en liten present och det upplevs inte som lika störande som reklam på radio eller TV.