Interim CFO– rädda företagets ekonomi

Står man inför en stor förändring inom företaget oavsett om det är börsnoterat eller onoterat bolag kan en interim CFO vara till hjälp. De kan hjälpa till hos alla organisationer oavsett storlek, privat eller offentlig sektor. Brightmill är ett av de företag som bistår med dessa tjänster.

Vad gör en interim CFO?

En interim chief financial officer har helhetsansvaret för ett företags ekonomi. De har ansvar över ekonomin, affärsplanen och det strategiska budgetarbetet. Till det hör även analys och rapportering. De kan även agera ledningsgrupp och driva ledningsgruppsfrågor. En interims uppdrag handlar om att tillfälligt göra relevanta frågeställningar och prioritera kring ekonomin. Eftersom en interim CFO får tillfälligt ansvar över företagets ekonomi kan de få en annan bild på områden som kräver åtgärder. De kan lätt fylla ett kompetensområde.

Hur anställer man en interim CFO?

Det finns med fördel olika bemanningsföretag som rekryterar och väljer ut en passande interim för arbetet. De letar fram passande konsultprofiler för jobbet utan problem. De kan i vissa fall få en person på plats inom några dagar.

Fördelar med att anlita interimspersonal

En interim CFO kommer med många fördelar.

  • De har stor vana och rutin att snabbt sätta sig in i nya uppdrag och de vet vad som förväntas av en person i en CFO-roll. De kan därför leverera snabba resultat.
  • De har oftast väldigt lång erfarenhet från flera olika branscher. På grund av detta har de kunskaper och erfarenheter som kan passa perfekt för den nytillsatta rollen hos företaget. De kan därför på en gång hitta områden som måste ändras på och sålunda dela med sig av smarta lösningar som fungerat bra i tidigare uppdrag.
  • En person som arbetar som interim hos ett företag är inte heller låst av interna konflikter hos kollegor eller chefer. De kan därför vara mer frispråkiga och införa förändringar som är nödvändiga för företagets utveckling.
  • Eftersom uppdraget är tillfälligt så kan en interim gå direkt på kärnan av problemet och kunna ta sig an företagets utmaningar.
  • Att anställa en interim är flexibelt eftersom man kan antingen anställa i form av ett uppdrag under en längre period eller endast någon dag eller timme i veckan, helt beroende på hur stort behov företaget har.