Jämför motorbåtar inför köp – bästa tipsen

Har det blivit dags att förverkliga drömmen om en egen båt? Då finns gott om både begagnade och nyare motorbåtar på marknaden men som alltid inför ett större köp är det viktigt att både fundera och jämföra. Nedan följer några bra tips som kan komma väl till pass under letandets gång.

Jämför motorbåtar utifrån behov och önskemål

Det finns ett otroligt brett spann när det kommer till motorbåtar – det finns olika modeller och storlekar och ett bra första steg är att fundera på vad den ska användas till och hur ofta. Är syftet att ta mysiga dagsturer för sol, bad och grillning eller finns önskemål om att kunna dra i väg på längre turer? Kanske ska hela semestern eller sommaren spenderas i båten – ja då kanske även kraven och önskemålen är lite större.

Ett bra tips är att besöka en båtmässa för att kolla in olika modeller för att få en uppfattning kring vad som kan passa dom egna behoven. Finns ingen tillgänglig mässa för närvarande kanske du kan besöka en vän, granne eller kollegas båt för en liten rundtur. Andra sätt att hitta inspiration kan till exempel vara via:

  • Forum
  • Butiker
  • Tidningar

Även om du vet precis vad du letar efter kan det vara värt att kolla närmare på och jämföra olika modeller. Kanske finns egenskaper och finesser du inte tänkt på och som kan upptäckas på det viset.

Prisklass

Något annat att fundera över och jämföra är förstås priser – dom kan kosta från ett par tusenlappar och upp till flera miljoner. Dom sistnämnda är förstås både nya, stora och exklusiva men det är ändå bra att ha i åtanke att det finns stora skillnader när det kommer till pris.

Håll koll på marknaden

Det kommer ut nya motorbåtar på andrahandsmarknaden i princip varje dag och det finns därmed anledning att ha lite is i magen. Ett båtköp är en stor affär så det är viktigt att det känns hundra procent rätt. Köp inte en båt som inte uppfyller behov och önskemål – vänta hellre ett tag till tills den rätta modellen dyker upp.

På köp-och- säljsidor brukar det finnas möjlighet att skapa bevakningar. Genom att kontakta en eller flera båtförmedlare som säljer motorbåtar går det också att få hjälp att hålla utkik efter en specifik modell.