Roliga raggningsrepliker kan fungera i vissa fall

Det finns många olika roliga raggningsrepliker att välja bland som du med fördel kan lägga till din repertoar. Men fungerar dessa verkligen eller är det egentligen ett slöseri med tid att försöka använda dem? Läs vidare så förklarar vi hur det egentligen ligger till!

Fungerar verkligen roliga raggningsrepliker eller inte?

Den mest uppenbara och fundamentala fråga som man kan ställa sig om roliga raggningsrepliker är huruvida dessa faktiskt funkar. Det finns trots allt många sådana att välja bland där ute. Vissa är lite roligare medan andra är mer åt det pinsammare eller stela hållet.

Det korta svaret på denna fråga är att ja, de fungerar faktiskt. Detta förutsätter dock att du faktiskt vet hur de ska användas på ett effektivt sätt. Om du levererar dessa repliker vid fel tidpunkt eller med dålig tajming riskerar de istället att falla pladask.

Till exempel har de flesta redan hört repliker såsom “Slog du dig inte? När du föll ner från himlen, menar jag?” eller “Du måste vara trött i benen efter att ha sprungit omkring i mitt huvud hela kvällen.” Dessa är inte originella och roliga utan snarare väldigt tråkiga, stela och helt enkelt kliché.

Då kan dessa repliker fungera under vissa förutsättningar

För att dina roliga raggningsrepliker faktiskt ska fungera krävs det att du levererar dem under vissa specifika förutsättningar. De behöver till exempel användas i rätt ögonblick och bara lägga betoningen på något som faktiskt redan stämmer.

Därför bör du som vill försöka ragga upp någon på detta sätt tänka på att:

  • Du kan använda repliken för att sätta igång konversationen. Du kanske är ganska rolig av naturen men kan vara lite obekväm när du ska introducera dig för en ny person. Då kan du använda dig av en bra raggningsreplik för att försöka sätta igång konversationen.
  • Det kan vara en bra isbrytare. Har du haft ögonkontakt och kanske flirtat lite med någon på avstånd i samband med en fest? När du senare kommer närmare personen ifråga kan du använda dig av en sådan här replik för att bryta isen.
  • Den bara är tänkt att glänta lite på dörren åt dig. Tänk på att raggningsrepliken bara är tänkt att öppna upp en dörr åt dig – den kommer inte göra hela jobbet.