Tips som gör din safariresa roligare

Tips som gör din safariresa roligare

Kanske har du sett bilder eller videoklipp från en safariresa i Afrika. Att se djuren på riktigt är dock en helt annan upplevelse, och första gången du gör det lär bli ett minne som du sent glömmer. Har man inte varit på safariresa förut finns det ett antal saker som är bra att känna till – som gör din resa lite roligare.

Ha ett öppet sinne

Varje safariresa är unik. Att stressa upp sig över saker som du inte kan kontrollera är att slösa energi. Ibland kommer du inte att se särskilt mycket alls, ibland kommer du att se väldigt mycket, resan kan ta längre tid än förväntat och så vidare. Om du går in med inställningen att vara flexibel och att ha ett öppet sinne kommer turen med all sannolikhet att bli lite bättre.

Följ reglerna

Följ reglerna. De finns där för din egen säkerhet. Du bör alltid stanna i bilen och inte vara för högljudd. Tänk på att hålla händer och kameror inne när ni är nära farliga djur. Djuren är väl kamouflerade, och olyckor har skett när man har lämnat bilen och inte insett, förrän det är för sent, att ett farligt djur är alltför nära.

Var inte rädd för att fråga

Safariguiderna finns där för att ge dig bästa möjliga upplevelse. Således bör du inte vara rädd för att fråga om saker du undrar över. De är normalt mycket kunniga och kan lära dig en hel del om många av kontinentens djur och hur de beter sig.

Du kan också be en guide att stanna bilen, till exempel om du ser någonting långt bort som du inte vet vad det är. Eller om du vill ta ännu en bild av en elefant eller en zebra, till exempel.

Välj en resa som passar dig

Safari i tolv dagar till fots? Eller tio dagar med bil och en lyxig anläggning? Det finns många olika typer av safariresor att välja mellan. Tittar du till exempel https://nyati-safari.se (arrangör med bas i Sverige) så ser du hur många olika typer av safariresor det finns. Välj den safariresa som passar dig och dina preferenser bäst. Långt eller kort? Till fots eller med bil? Givetvis är priserna en faktor att väga in också – det kan variera ganska kraftigt.