Bröllopsplaneringen och trycksaker

Du tänker kanske att det är väl bara ett inbjudningskort som behövs? Men faktum är att det finns många olika trycksaker som kan göra ert bröllop smidigare och bättre. Save-the-date kort, tackkort, bordsplaceringskartor och namnskyltar gör att bröllopet blir enklare att organisera och ger dina gäster en bättre upplevelse.

Bröllop är en stor affär. Ni investerar inte bara i er kärlek utan också i en fest som förhoppningsvis kommer att bli ett minne för livet. Ni vill förmodligen att allt ska vara så enkelt och smidigt som möjligt och att trycka trycksaker för bröllopet är ett sätt att uppnå detta.

Rätt information i trycksaker

Det är förmodligen en hel del information som ni kommer att behöva förmedla till era gäster och därför kan det vara aktuellt att beställa trycksaker för bröllop. Det första du tänker på är kanske ett inbjudningskort men innan dess kanske ni kommer att vilja skicka ut ett ”save the date-kort”. Ett sådant kort gör att gästerna kan boka in datumet för bröllopet trots att ni inte har tillräckligt med detaljer på plats för att kunna skicka ut inbjudan. När ni sedan skickar ut själva inbjudningskortet så ska det innehålla all väsentlig information för bröllopet. Detta är viktigt eftersom det sätter tonen för vilket typ av bröllop ni vill ha.

Andra trycksaker som kan vara aktuella för ert bröllop är vigselprogrammet. Där bör man kunna läsa om vigselns olika delar och det delas med fördel ut när gästerna anländer till kyrkan eller platsen för vigseln. Ett festprogram är en annan av de trycksaker ni kanske vill beställa. Detta placerar ni vid varje gästs plats och det innehåller oftast information om festen och programmet för kvällen. Vid de enskilda kuverten eller på bordet kan ni även ha en meny som visar vilka rätter som kommer serveras. En placeringskarta underlättar för gästerna att hitta sin plats. Andra trycksaker för bröllop som kan vara aktuella för er är skyltar med bordsnummer och namnskyltar för att alla gäster enkelt ska hitta till sin plats. Eller varför inte trycka ett tackkort? Det är ett fint sätt att tacka era gäster för deras närvaro och kanske även för bröllopsgåvan.