Så väljer du rätt flyttfirma i Malmö

Malmö är den storstad i Sverige som just nu växer allra snabbast. Under 2020 ökade Malmös befolkning med inte mindre än 3 783 personer. Det innebär att befolkningen i staden ökade med hela 1,1 procent på bara ett år. Men när du ska flytta till eller från “parkernas stad” är det viktigt att du väljer rätt flyttfirma i Malmö. Här berättar vi hur du kan gå tillväga för att göra ett bra val!

Vi hoppas att informationen nedan är välkommen och användbar för dig som är i flyttagen. För vi vet precis hur svårt och jobbigt det kan vara att hitta rätt leverantör av flyttjänster. Genom att göra lite efterforskningar kan du dock komma över detta lilla hinder. Nedan ger vi dig några tips som förhoppningsvis kan hjälpa dig igenom processen!

Tänk på detta när du ska välja flyttfirma i Malmö

När du ska välja en flyttfirma i Malmö kan du tänka på att göra följande saker:

  1. Be nära och bekanta om rekommendationer. Fråga gärna dina vänner, kollegor och andra personer i din bekantskapskrets vilka flyttfirmor de kan rekommendera. Google också runt lite och kolla i sociala medier i din jakt på en bra leverantör av flytttjänster. Genom att göra dessa två saker kan du få en bra bild av vilka leverantörer som kanske är snäppet bättre än andra.
  2. Ta in offerter från cirka tre till fyra flyttfirmor. När du har gjort ditt urval är det dags att börja ta in offerter. Du bör begära in offerter från kanske tre eller fyra olika leverantörer av flytttjänster. Genom att göra detta får du ett antal olika erbjudanden att ta ställning till. Tänk dock på att det inte alltid är den flyttfirma i Malmö som erbjuder lägst pris som är den bästa. Granska istället offerterna i detalj så att du kan skilja agnarna från vetet.
  3. Bestäm dig för en leverantör. När du väl har bestämt dig för en flyttfirma är det dags att göra slag i saken. Meddela företaget att du är nöjd med villkoren i offerten och att du vill boka dem. Se till så att de har möjlighet att hjälpa dig flytta på det datum som du har tänkt dig för utflytt.